Een stukje context

Je kan hier lezen over onderwerpen die mij interesseren, veelal zullen die gaan over mijn ervaringen als user-experience designer, service design, communicatie, taal, en persoonlijke ontwikkeling. Allen in de breedste zin van het woord.  

Verwacht van mij als user-experience designer content dat gaat over mijn de design fases met een nadruk op de Understand fase. Omdat dit is waar (creatief) onderzoek naar de gebruikersgroep van groot belang is, en dat is mijn lievelings fase. Ik hou van de complexiteit en het definiƫren van een probleem, en het meekrijgen van stakeholders. De methodes en tools die ik hiervoor gebruik variƫren. Ik probeer zoveel mogelijk een creatieve draai te geven aan de invullingen zodat het aansluit op de wens van de klant of stakeholder. Hier probeer ik dan ook over te schrijven.

Op het gebied van service design heb ik nog veel te leren. Je kan lezen over mijn lessen, mijn leerweg en hoe ik service design methodes probeer toe te passen in mijn dagelijkse werk. 

Communicatie en taal gaan wat mij betreft hand in hand. Effectief inzetten van taal en communicatie interesseert mij omdat ik geloof dat het middelen zijn die hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Ik zal schrijven over mijn ervaringen en wat ik leer. Persoonlijke ontwikkeling omdat ik geloof dat er elke dag te leren is.

Over mij

In 2015 ben ik begonnen als interaction designer bij een software ontwikkelingsbedrijf. Sinds 2016 werk ik bij Informaat als interaction designer en user-experience designer. Ik heb voor verschillende opdrachtgevers gewerkt waaronder, AkzoNobel, Befrank en ING bank. 

Ik heb een achtergrond in grafische vormgeving en heb media en cultuur gestuurd aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn specialisatie richtte zich op digitale culturen. Samen vormen deze studies de basis voor mijn interesse in digitale systemen en hun gebruikers. Ik geloof dat samenwerking en communicatie belangrijke onderdelen zijn van het ontwerpproces.